Mașinile românilor înmatriculate în Bulgaria ar putea fi interzise

Parlamentarii vor să interzică șoferilor cu mașini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. Inițial, senatorii au respins ideea, susținând că se face discriminare, potrivit Digi24.

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Parlamentarul spune că în acest moment, în România, circulă peste 100.000 de mașini înmatriculate în Bulgaria. Cei mai mulți sunt români care evită taxa de înmatriculare și apar probleme în cazul unor accidente rutiere.

„Este un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80 la sută din cazuri vorbim despre plăţi incomplete”, a declarat președintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, Cristian Munteanu, pentru Digi24.

Legea va fi dezbătută în această toamnă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.