Marian Oprișan le-ar fi spus procurorilor DNA că PSD va da legea amnistiei și grațierii

Marian Oprișan. Foto: Youtube
Marian Oprișan. Foto: Youtube

Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a povestit, marți seara, într-o emisiune de la România TV, că șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, le-ar fi spus procurorilor că PSD va continua să modifice legile și că oricum va da legea amnistiei și grațierii. Totul s-ar fi întâmplat în timpul audierii la DNA a lui Oprișan, într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea.

Potrivit lui Ștefănescu, Marian Oprișan a fost întrebat despre partidele de vânătoare la care a participat alături de Dragnea și alți lideri social-democrați, dar și afaceriști, judecători și polițiști.

„Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebați pe mine ce am vorbit și am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Vom continua să modificăm legile și oricum vom da legea aministiei și grațierii“, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV, potrivit G4Media.ro.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi dat ministrului Justiției, Tudorel Toader, termen până la sfârșitul anului să găsească o soluție pentru amnistie și grațiere.

Aceleași surse mai spun că dacă ministrul Toader nu va veni cu o soluție, Liviu Dragnea va cere susținere pentru acest proiect în Comiterul Executiv al Partidului Social Democrat.

Într-o intervenție la Digi24, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și-a exprimat mirarea cu privire la interesul „chinuitor față de problema amnistiei.

Problema unei amnistii nu văd de ce chinuie atât de mult atâta lumea. În orice stat, ca urmare a faptului că apare un curent că numiţi cetăţeni care au greşit şi care sunt conştienţi că au greşit, statul acordă clemenţa sa. Nu înţeleg această tendinţă sângeroasă că trebuie băgaţi unii la puşcărie fiind însuşită de o parte mare a opoziţiei care vede o metodă de a câştiga alegerile, altfel nu sunt în stare să propună nimic”, a spus Dumitru Buzatu la Imparţial.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.