Luxemburg trimite al doilea soldat într-o zonă de conflict: Dublăm prezența militară!

FOTO: Lt. ystein Paulsen/nato.int
FOTO: Lt. ystein Paulsen/nato.int

Luxemburg a anunțat că a luat decizia de a trimite încă un soldat în zona de conflict din Mali, în virtutea „clauzei de solidaritate” europene invocat de Franța în UE pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic, potrivit hotnews.ro, care citează AFP.

Al doilea soldat luxemburghez, care va fi consilier pentru armata din Mali, va pleca la începutul anului viitor.

Potrivit unui comunicat al autorităților din Luxemburg, astfel, cu cel de-al doilea soldat trimis, țara îți „va dubla prezența militară în zonă”.

De asemenea, se mai precizează că Luxemburgul oferă și transport strategic în cadrul programului desfășurat de NATO, precum și contribuții financiare pentru ca armata din Mali să lupte împotriva teroriștilor. În total, finațarea statului luxemburghez este în valoare de 2 milioane de euro.

Luxemburgul, care se învecinează cu Belgia, Franța și Germania, are o populație de aproximativ 500.000 de locuitori, pe un teritoriu de 2586 de kilometri pătrați.

Este o democrație reprezentativă cu un monarh constituțional și este condusă de un „Mare Duce”. Potrivit FMI, are o economie dezvoltată, cu cel mai mare PIB per capita din lume. Este un stat membru al Uniunii Europene, dar și NATO. În capitala statului, orașul cu același nume, își au sediul mai multe instituții și agenții ale Uniunii Europene.

Dacă sunteți de părere că acest articol a fost util și vreți să citiți și altele de acest fel, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.