Lucrare de 10, notată cu 1 la Examenul de Bacalaureat

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

O elevă a unui liceu din orașul Cugir, județul Alba, a fost notată eronat cu nota 1,00 la proba de Matematică de la Examenul de Bacalaureat de către profesorii corectori din Sibiu, în condițiile în care lucrarea acesteia a fost de 10,00, relatează agerpres.ro.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș, a declarat că a fost informată despre această situație, afirmând că, din păcate, a avut loc o eroare regretabilă, probabil cauzată de oboseală.

Marcela Dărămuș a explicat că profesorii din Sibiu care au corectat lucrarea elevei din Cugir au notat corect în borderou, respectiv cu 10,00, dar la trecerea în borderoul electronic s-a făcut o greșeală, apărând doar nota 1,00.

După afișarea rezultatelor, atât eleva, una dintre cele mai bune din liceul său, cât și profesorii săi, au sesizat Comisia de Bacalaureat din Cugir. Ulterior, profesorii din Sibiu au făcut modificarea de rigoare, fiind anunțate în acest sens atât ISJ Alba, cât și ministerul de resort. În consecință, fata nu a mai fost nevoită să depună contestație.

Eleva, absolventă a colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, a obținut în final media 9,11 la Examenul de Bacalaureat.

Eroare și la Evalurea Națională: 5,40 în loc de 9,40

Erori similare au apărut și la Evaluarea Națională. După ce a aflat că a luat nota 5,40 la Evaluarea Națională la proba de Limba Română, o adolescentă din județul Suceava a depus o contestație și a aflat că nota de pe lucrarea sa era mai mare, însă fusese introdusă greșit în aplicația electronică.

De fapt, lucrarea fetei fusese notată cu 9,40. Eroarea s-a comis la centrul de corectură din Vatra Dornei.

În urma reevaluării, nota elevei a devenit 9,80. Inspectoratul Școlar Suceava a deschis o anchetă pentru a putea stabili cum a fost posibilă o asemenea eroare.

output_Hh9RjX

Recomandările editorilor GreatNews: 

Locuri de muncă în bănci. Se caută economiști, contabili, manageri, consultanți
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie