Surpriza unei eleve cu 5,40 la Evaluarea Națională. Ce a aflat după contestație

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

După ce a aflat că a luat nota 5,40 la Evaluarea Națională la proba de Limba Română, o adolescentă din județul Suceava a depus o contestație. În urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrarea elevei era mai mare, însă fusese introdusă greșit în aplicația electronică, informează stirileprotv.ro.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Suceava, eroarea s-a comis la centrul de corectură din Vatra Dornei. Fata, împreună cu sora sa geamănă, învață la liceul tehnologic din Broșteni și sunt eleve bune, spun profesorii.

Fata știa că făcuse o teză foarte bună la română și nu înțelegea de ce nota afișată era de doar 5 și 40 de sutimi.

Tatăl ei a depus o contestație, iar lucrurile s-au lămurit. Nota inițială, înscrisă pe teză, era mult mai mare, 9 și 40 de sutimi, însă dintr-o eroare a fost introdusă în aplicația electronică a Evaluării Naționale nota de 5 și 40.

În plus, în urma reevaluării, nota elevei a devenit 9,80. Inspectoratul Școlar Suceava a deschis o anchetă pentru a putea stabili cum a fost posibilă o asemenea eroare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.