Deputat PSD: Klaus Iohannis „se cere la suspendare”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a declarat pentru mediafax.ro că preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă pentru că „se cere la suspendare” deoarece a scăzut foarte mult în sondaje, iar o suspendare i-ar readuce popularitatea pierdută.

„În mod real, constituţional, sunt multe motive de suspendare, dar domnul Iohannis cred că se cere cumva la suspendare în momentul de faţă, dacă ne amintim de prima suspendare a lui Băsescu, care cumva l-a readus pe cai mari, în condiţiile în care începuse să piardă din popularitate. Cred că domnul Iohannis încearcă o reeditare a momentul”, a declarat Liviu Pleşoianu pentru mediafax.ro.

„Domnul Iohannis ştie din toate sondajele, din toate semnalele, că este în cădere liberă şi că şansele domniei sale la un al doilea mandat scad vertiginos cu fiecare zi care trece. Şi atunci a decis că asta este calea de urmat. Să intre într-un război direct, încercând să activeze o parte a societăţii româneşti care să îl salveze de la pierderea celui de-al doilea mandat. Mă aştept să meargă foarte departe (…) mă aştept la un război total din partea domniei sale”, a mai spus deputatul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, 27 aprilie, că îi retrage premierului Viorica Dăncilă încrederea pe care i-a acordat-o în urmă cu trei luni.

Președintele ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu Viorica Dăncilă astăzi, pe tema ”animozității” dintre Guvern și BNR, însă premierul a refuzat invitația, într-un gest fără precedent în relația dintre Președinție și Executiv, după cum a relatat GreatNews.

”Calitatea principală a Băncii Naționale este independența ei față de politică, față de Guvern. PSD chestionează această independență. Acest lucru s-a putut vedea în declarațiile unor personaje din conducerea PSD. Mă îngrijorează acest lucru. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD”, a declarat Klaus Iohannis de la Cotroceni.

”Doamna Dăncilă nu a înțeles că am dorit să mediez o discuție”, a mai spus președintele.

Potrivit Constituției, președintele nu poate demite premierul. Viorica Dăncilă poate fi demisă doar de Parlament.

Peste 600 de oameni au anunțat că vor participa în această seară la un protest împotriva premierului Viorica Dăncilă, în Piața Victoriei, începând cu ora 19.00. Evenimentul a fost organizat pe Facebook și se numește „Cerem demisia incompetentei VV Dăncilă!”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.