Liceanul care și-a lansat o afacere la 18 ani. A făcut profit în doar 3 luni și are sute de clienți pe zi

alex echert mojito
Alex Echert. Foto: Bianca Sara / adevarul.ro

Alex Echert, un licean în vârstă de 18 ani din Bistriţa, a reușit să pună pe picioare o afacere care, în doar trei luni, i-a adus profit şi foarte mulţi clienţi, relatează adevarul.ro.

Cu ajutorul unei investiții inițiale de 2.000 de euro pe care a primit-o de la părinții săi, Alex, care trece în acest an în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din oraș, a început să producă și să vândă mojito, o băutură răcoritoare făcută de obicei din zahăr, suc de lămâie, sifon și mentă.

Alex a descoperit băutura în urmă cu câțiva ani, într-o excursie pe care a făcut-o cu părinții săi în Ungaria. Primul mojito pe care l-a băut, la un stand din Ungaria, i-a plăcut atât de mult, încât a mai comandat 4-5 pahare.

În luna martie a acestui an Alex a decis să își facă și el un astfel de stand în orașul natal și i-a contactat pe cei care dețin franciza. Din cei 2.000 de euro au fost achiziţionate trei standuri dotate cu tancuri pentru apă, scurgere proprie, un loc special pentru gheaţă şi un spaţiu de depozitare.

În cele trei luni de funcţionare, din iunie până la început de septembrie, Alex a reuşit să amortizeze investiţia și să facă profit.

alex echert mojito
Alex Echert. Foto: Bianca Sara / adevarul.ro

Cele trei standuri au fost amplasate unul în centrul oraşului, altul lângă parcul municipal, iar al treilea în partea de jos a Bistriţei, într-o zonă foarte aglomerată. Standurile sunt complet autonome, neavând nevoie de curent, apă sau scurgere. Acest lucru permite mutarea acestor standuri oriunde în oraş sau judeţ.

La aceste standuri se găsesc 7 tipuri diferite de cocktail-uri non-alcoolice, care sunt pregătite pe loc. Printre siropurile folosite pentru aceste băuturi răcoritoare se numără cele de rodie, cocos, lime, căpşuni, fructul pasiunii. Ele se combină cu diverse sucuri, cu apă minerală sau cu energizat, la care se adaugă lămâie, mentă şi gheaţă.

Băuturile sunt preparate de către colegii lui Alex, pe care acesta i-a angajat. La cele trei standuri lucrează 6 tineri, câte 5 ore pe zi, în două schimburi. Afacerea tânărului are mare succes: angajaţii săi au să preparat chiar și 300-400 de pahare de mojito într-o singură zi.

„La vârsta la care toţi se angajează, eu am reuşit să devin cel care angajează, iar chestia asta mă face să fiu mândru de mine şi de reuşita mea”, a declarat Alex pentru adevarul.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei

Idei de afaceri mici. Felicitările personalizate aduc venituri de zeci de mii de euro pe an

Idei de afaceri în agricultură. Câți bani poți face cu o plantație de zmeură

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.