O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei

ioana bugean
Ioana Bugean. Foto: Facebook

În vârstă de numai 25 de ani, Ioana Bugean este o tânără antreprenoare din București care a reușit să pună pe picioare o afacere de succes. Magazinul ei online cu produse artizanale lansat în urmă cu câțiva ani are venituri anuale de 50.000 de euro, relatează „Ziarul Financiar”.

Ioana Bugean a absol­vit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. În urmă cu 2 ani a deschis un mic atelier de pro­duse „hand-made“ pe care a început să le vândă online.

Cu o investiţie inițială de numai 500 de lei, antreprenoarea a creat brandul „Le Cose Animate“, („lucruri însu­fle­ţite” în limba română), unde comercializează de­cora­ţiuni, cadouri pentru copii sau obiecte desti­nate nunţilor. Toate sunt realizate manual.

„La început investiţia a fost minimă, aşa cum îşi permite un proas­păt absolvent de facultate, iar creşterea orga­nică. Nu am avut finan­ţare exter­nă, nu am împrumutat niciun leu. Am cum­părat materie primă (lemn, vop­sele acrilice şi lacuri) de aproxi­mativ 500 de lei şi apoi am investit tot profitul în următoarele materiale şi în ma­ga­zinul online“, a povestit Ioana Bugean pentru „Ziarul Financiar”.

Anul trecut, start-up-ul Le Cose Animate a ajuns la venituri de 50.000 de euro şi a înregistrat un profit de 25.000 de euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2014.

În 2015 magazinul online a avut în total 1.000 de comenzi, cea mai mare comandă din punct de vedere valoric situându-se la circa 10.000 de euro. Aceasta a presupus realizarea de decoraţiuni personalizate cu logo-ul unei companii de radio şi televiziune de pe plan local.

Anul acesta, magazinul online a început să aibă comenzi și din Statele Unite ale Americii.

ioana bugean
Obiecte personalizate din magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook
ioana bugean
Mărturii de nuntă personalizate din magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook
ioana bugean
Obiecte personalizate din magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook
ioana bugean
Decorațiuni de Crăciun vândute de magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook
ioana bugean
Obiecte personalizate din magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook
ioana bugean
Obiecte personalizate din magazinul online „Le Cose Animate”. Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O altfel de casă. Costă doar câteva mii de euro, secretul „stă” însă în pereţi
S-au pus în vânzare bilete de avion de 8 euro din București spre destinații din Europa
Locuri de muncă în depozite din străinătate. Plata ajunge la 2.300 de euro, avantaje pentru căsătoriți

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.