Idei de afaceri mici. Felicitările personalizate aduc venituri de zeci de mii de euro pe an

idei de afaceri mici felicitari 3D
Idei de afaceri mici. Felicitare 3D cu Poarta Sărutului - o sculptură în miniatură. Foto: fabricadefelicitari.com

Mai mulți tineri din România și-au lansat afaceri cu felicitări personalizate care pot fi oferite celor dragi alături de mesaje sau de urări de bine. Unele felicitări sunt tridimensionale, în timp ce altele sunt realizate din materiale reciclate, cu pietre semipreţioase, relatează digi24.ro. Astfel de idei de afaceri mici umplu un gol resimțit tot mai puternic de cei care încă mai visează în era Facebook la felicitările și la scrisorile de odinioară.

Cornelia Nicolăeasa şi Mihai Isidor sunt doi producători de felicitări care au un mic atelier în Bucureşti și un magazin online numit „Fabrica de felicitări”. Ei vor ca, prin creaţiile lor, să le trezească interesul celor care s-au plictisit de felicitările clasice.

„Ce facem noi – kirigami – e totul dintr-o bucată, dintr-o singură foaie de hârtie. Desenăm într-un soft, facem teste, trimitem la print, ne vin printurile şi le tăiem”, a explicat Mihai pentru postul de televiziune.

Felicitările celor doi tineri sunt făcute din carton reciclat și sunt îndoite manual: „Bicicleta”, „Pianistul” sau „Poarta Sărutului” sunt printre cele mai căutate modele 3D. O astfel de felicitare costă aproximativ 20 de lei.

„La început numai prietenii ne sunau pe telefon, le trimiteam noi cum puteam, dar până la urmă am văzut că funcţionează online – lumea cumpără online felicitări. Lucrăm cu curieri, vin la noi, le ambalăm foarte frumos şi le trimitem direct destinatarului”, arată Cornelia.

idei de afaceri mici felicitari 3D
Idei de afaceri mici: felicitari 3D. Foto: fabricadefelicitari.com

Idei de afaceri mici născute din pasiune

Cristina Gheban și-a transformat și ea pasiunea pentru felicitări într-o afacere, iar tânăra estimează că anul acesta va avea venituri de 30.000 de euro. Clienții ei sunt în special firmele, care cumpără felicitări pentru angajați și pentru partenerii de afaceri.

„Transmite emoţia, sensibilitatea, gestul acela uman pe care cel care o scrie poate să o trimită mai departe către cel care o primeşte şi de cele mai multe ori satisfacţia este mult mai mare decât mesajul rapid pe Facebook”, spune ea.

Cristina are un magazin online, unde prețul unei felicitări pornește de la 6 lei. Toate sunt realizate din carton reciclat și sunt desenate de tineri artiști.

„Noi am încurajat publicul să-şi ia kitul său de felicitări de colorat, să le personalizeze cum vor şi să-şi spună urările într-o altă modalitate”, a mai spus ea pentru digi24.ro.

idei de afaceri mici felicitari personalizate
Idei de afaceri mici cu felicitari personalizate. Foto: mink.ro
idei de afaceri mici felicitari personalizate
Idei de afaceri mici cu felicitari personalizate. Foto: mink.ro
idei de afaceri mici felicitari personalizate
Idei de afaceri mici cu felicitari personalizate. Foto: mink.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Idei de afaceri 2016. Fermă de capre cu fonduri europene
Idei de afaceri 2016. Românul care crește cei mai scumpi porci din lume
Idei de afaceri 2016. Găina de 150 de euro care face un ou de 3 euro
Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani
Idei de afaceri. Dulceaţa de trandafiri făcută în România aduce un profit de 10.000 de euro