Ionuț Pumnea, tânărul care promovează folclorul românesc în Marea Britanie

Ionuț Pumnea
Ionuț Pumnea

Ionuț Pumnea este de aproape zece ani în Marea Britanie. Student în anul II la Drept și Relații Internaționale, tânărul a fondat o organizație prin care dorește să promoveze, în Marea Britanie, arta și folclorul românesc.

Potrivit Digi24, Ionuț, împreună cu alți români care i s-au alăturat, organizează spectacole și conferințe care au ca temă folclorul și la care participă conaționali și englezi.

„La început a fost ușor (n.r. când a ajuns în Marea Britani), acum cu cât timpul trece, e din ce în ce mai greu pentru că îmi dau seama cât de frumos este în România și cât de multe lucruri se pot organiza acolo.

Însă este nevoie de artă populară și la Londra, iar eu pot spune că atât cât voi sta în Marea Britanie, asta îmi va fi a doua misiune, de a promova folclorul și artele românești”, a declarat Ionuț, pentru o „România în contact”, o asociație pentru cei din diaspora.

După ridicarea ultimelor restricții pe piața forței de muncă în Uniunea Europeană, când s-a oferit acces deplin muncitorilor români și bulgari în Marea Britanie, s-a înregistrat un adevărat val de solicitări către sistemul de asigurări sociale britanic, potrivit Agerpres.

În martie anul acesta, 152.363 de români dețineau permise de muncă în Marea Britanie, față de doar 47.116 în 2014, în creștere cu 223%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.