Ion Iliescu, atacat dur la 25 de ani de la Revoluție: „Eşti un dictator! Criminalule!”

retragerea lui ion iliescu din psd
Ion Iliescu la Televiziunea Română în timpul Revoluției din 1989. Foto: Andrei Stroe via Wikimedia Commons

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a fost atacat foarte dur de un tânăr protestatar care i-a strigat în față că este un „criminal” care trebuie judecat pentru oamenii care au murit în timpul Revoluției din 1989, relatează digi24.ro.

Alexandru Alexe, un tânăr grafician de 30 de ani din București care a protestat de-a lungul timpului în Piața Universității din capitală pentru cauze precum Roșia Montană sau votul în diaspora, i-a imputat lui Ion Iliescu represiunea revoluţionarilor la manifestaţiile care au cutremurat țara în urmă cu un sfert de secol.

Atacul a avut loc la o acțiune organizată de Institutul Revoluționarilor Români pentru a comemora Revoluția din decembrie 1989. Institutul Revoluționarilor Români este o asociație condusă de însuși Ion Iliescu.

„Iliescu judecat, pentru sângele vărsat! Eşti un dictator! Criminalule! Au murit degeaba pentru tine!”, a strigat tânărul.

„Dacă nu vei fi judecat de noi, vei fi judecat de istorie! Și de urmașii mei”, i-a mai spus Alexe.

În replică, fostul președinte al României a spus că acest atac nu este decât efectul unei manipulări. „Iată ce înseamnă manipulare, manipulare a unor oameni lipsiţi de conştiinţă”, i-a răspuns Ion Iliescu.

Fostul președinte a mai spus că incidentul a fost pus la cale de niște „derbedei”. „Nu vă daţi seama că e o provocare pusă la cale de derbedei, care n-au nimic de-a face cu evenimentul pe care îl marcăm? Altceva n-am ce să spun”, a exclamat Iliescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce salariu are Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe Române
Top 5. Cele mai bogate orașe mici din România
Ion Țiriac, în Cartea Recordurilor. Este cel mai bogat fost sportiv
Limuzina lui Ceaușescu, vândută cu 37.000 euro de la un preț inițial de 4.000 euro