Lonely Planet a publicat topul „Best in Travel 2016”, un ghid de călătorii pentru anul acesta. La categoria Top 10 cele mai atractive regiuni din lume care merită vizitate se află pe primul loc Transilvania.

Cei care au alcătuit topul spun că în această regiune poți descoperi mai mult decât un „loc în care se ascund vampirii”. Se vorbește despre frumusețea satelor săsești și a bisericilor fortificate transilvănene, dar și despre frumusețea naturii și a faunei locale.

Cei de la Lonely Planet vorbesc și despre rezervațiile de urși din Transilvania, dar și despre reintroducerea zimbrilor în ecosistem.

Despre Munții Carpați spun că oferă numeroase locuri deosebite, iar turiștii pot face drumeții montane, escalade sau pot explora peșteri. Pe lista orașelor recomandate turiștilor sunt Brașov, Sighișoara, Sibiu și Cluj.

În ceea ce privește gastronomia locală, printre preparatele românești tradiționale care trebuie gustate au fost recomandate mămăliga, papanașii și țuica de prune.

Lonely Planet este un ghid care a fost lansat în 1972. Anual, Lonely Planet editează peste 500 de cărți, albume și ghiduri legate de călătorii.

Cu ocazia nominalizării Transilvaniei în topul Lonely Planet, echipa GVT Media a realizat un film cu imagini aeriene.

Bonus:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.