Idei de afaceri la țară pe care le începi cu bani puțini

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

Este o foarte bună perioadă în care puteți să puneți pe hârtie câteva idei de afaceri la țară, în cazul în care locuiți la sat sau aveți de gând să vă mutați în mediul rural. Dacă nu aveți bani de ajuns, puteți aplica pentru fonduri europene nerambursabile, dedicate special mediului rural, pentru activități neagricole. Prin această măsură puteți demara o afacere chiar și cu o investiție minimă, de doar câteva sute de euro.

Studiați bine domeniul în care aveți de gând să investiți, faceți un plan foarte bun și puteți să vă puneți în aplicare una dintre idei de afaceri la țară. Iată câteva proiecte de care vă puteți merge și ar putea avea succes.

Idei de afaceri la țară. Ce poți face

Sală de petreceri. Cea mai importantă investiție este în sală. Alege un spațiu mai generos, pentru ca vara să poți instala și un cort. Apoi, poți să alegi dacă faci și mâncarea pentru petreceri sau externalizezi acest serviciu. O bucătărie înseamnă și o investiție mai mare, însă și venituri mai consistente pe termen lung.

Idei de afaceri la țară. Sală de sport. Mai întâi trebuie să analizezi dacă ai avea clienți. Dacă e vorba de un sat cu mulți tineri care lucrează la oraș merită investiția. Prima investiție trebuie să fie în clădire și aparatele de fitness.

Atelier de jucării de lemn și alte decorațiuni interioare. Dacă ești îndemânatic și-ți place să sculptezi sau mânuiești foarte bine aparatele de modelare a lemnului e păcat să nu începi o astfel de afacere. Înainte să pui treci acest business pe lista de idei de afaceri la țară gândește-te și la piața de desfacere, dacă ai putea să ajungi cu produsele tale la târguri, magazine fizice sau online.

Salon de înfrumusețare. Un coafor, în care să fie și zonă de manichiură și frizerie, va atrage și la țară clienți cu siguranță. Principală investiție este în spațiu și aparatură. De asemenea, foarte important este să aveți și personal calificat.

Idei de afaceri la țară. Cabinet veterinar sau agropensiune

Service auto. Dacă sunteți specializați în domeniul mecanicii sau aveți oameni pe care i-ați putea aduce în echipă, un service auto este o bună ideea de afacere. I-ați scuti pe oameni de un drum până la oraș. În plus, ați putea să vă deplasați direct acasă la oameni, dacă mașina nu mai funcționează deloc.

Pompe funebre. Cu siguranță oamenii și din satele vecine vor prefera să nu mai meargă până la oraș pentru a-și rezolva problema. Prima investiție nu este mare, iar afacerea se poate ține în 2-3 oameni.

Idei de afaceri la țară. Cabinet veterinar. Este o afacere bună având în vedere că la țară sunt foarte multe animale și păsări. Excelent ar fi dacă în prima investiție treceți și o mașină pe care să o folosiți pentru servicii direct la domiciliu.

Agropensiune. Nu e necesar să te afli într-o zonă de munte. Poți atrage clienții pur și simplu mergând pe ideea că se pot relaxa câteva zile la țară, printre animale și păsările de la curte. Puteți oferi bucate tradiționale, plimbări cu căruța, drumeții prin pădure sau partide de pescuit dacă aveți iazuri în apropiere.

Firmă de transport. Puteți oferi transport în comun, legătură între satele din apropiere cu orașele mari sau să transportați marfă. De asemenea, puteți să vă gândiți inclusiv la transportul recoltei cu mașini mari.

Idei de afaceri la țară. Firmă de construcții. O ideea bună este și o mică firmă de construcții, care să se ocupe de ridicarea de case și diverse anexe din gospodărie sau de zugrăveli interioare. Pe lângă investiția în echipamente, important este să aveți și meseriași buni.

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com