Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de către un bărbat de 45 de ani.

Bărbatul din județul Maramures a fost reținut de polițiștii din orașul Hațeg, după ce a fost surprins de către personalul mănăstirii în timp ce săpa o groapă de dimensiuni considerabile.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, pe suprafața mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm și o adâncime de 50 de cm. În urma activităților întreprinse, polițiștii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș”, a informat, astăzi, Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara.

În fiecare zi, mormântul celui considerat „Sfântul Ardealului” este vizitat de către mii de pelerini care se roagă, iar la sfârșitul săptămânii, numărul acestora poate ajunge și la câteva zeci de mii.

Arsenie Boca a trăit între 1910 și 1989, iar încă din timpul vieții era vizitat de mii de persoane în fiecare zi. La moartea sa, a fost înmormântat, după dorința proprie, la mănăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989, proorocind că acolo va fi loc de pelerinaj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Un sit arheologic din România, vechi de 6.000 de ani, va fi scos la lumină
Sorin Oprescu le promite o mare surpriză bucureștenilor

Scrisoarea unei jurnaliste către Ioan Rus: „Mi-aş permite să fiu puţin golancă şi să vă spun că ar trebui să vă fie ruşine”
Moment istoric pentru România. Două celebre rase de câini, recunoscute internațional

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.