Fiica soților uciși în explozia din Crevedia a intrat în curte și a filmat dezastrul. Soțul ei are acum dosar penal

crevedia
Foto: Captură Facebook

Oana Barbu, fiica soților Florica și Ionel care au murit în explozia de la Crevedia, a mers la casa în care au locuit părinții săi pentru a hrăni animalele din curte. Ea a fost însoțită de soțul său, care a intrat în conflict cu poliția și s-a ales cu dosar penal.

Întregul conflict a pornit după ce soții au început să filmeze dezastrul lăsat în urmă de exploziile puternice.

Se pare că autoritățile au permis inițial accesul Oanei Barbu și soțului său deoarece în curtea casei trăiesc multe animale – gâini și câini – care aveau nevoie de mâncare și de apă. Cei 2 au fost însoțiți de un pompier.

La un moment dat, în curte a intrat un polițist care le-a atras atenția că nu au voie să filmeze.

„Ideea e că se poate declanșa și de la un blitz. Da’ de ce vreți să filmați?”, a spus polițistul.

„Am înțeles că șeful meu v-a zis că nu este OK cu telefonul și că i-ați promis că nu veți filma. De ce filmați? Aici e o zonă care trebuie examinată în vreun fel”, a mai spus el.

Ulterior, polițistul le-a spus celor 2 să iasă din curte: „Este o zonă de pericol, sunteți în pericol aici. Este de datoria mea să vă atrag atenția și să mergeți că sunteți într-o zonă foarte periculoasă.”

Soții au realizat mai multe filmulețe pe care le-au publicat pe Facebook.

Într-unul dintre clipurile realizate de soțul Oanei Barbu, acesta a filmat și o cisternă care a fost adusă de suflul exploziei până în curtea casei: „Și stați să vă mai arăt ceva. Dacă nu ne lasă în pace stați să vă arăt pe unde a zburat doamna cisternă. Uitați unde a ajuns, tocmai în curte la socrii. Câteva tone de tablă.”

Până la urmă, polițistul a plecat și a chemat mai mulți agenți de poliție care l-au încătușat pe bărbat, l-au dus la secție, au deschis un dosar penal pe numele lui și l-au amendat, a transmis soția sa.

„Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând sa hrănim animalele rămase în viață și să luăm niște haine.

Într-un final a ajuns soțul meu la secția de poliție încătușat de comandant și încă 2 persoane, iar pe mine m-a bruscat să ies odată din curte de parcă am fi fost niște criminali fiindcă domnul comandant a fost supărat ca am folosit telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis să nu existe pericolul unei explozii). Așadar domnul comandant i-a făcut dosar penal și i-a dat amendă maximă soțului meu”, a scris pe Facebook fiica celor 2 soți decedați în exploziile din Crevedia.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.