Cine sunt cele 2 persoane care au murit în explozia de la Crevedia

cei 2 soți care au decedat la crevedia
Florica și Ionel Barbu se aflau în casă în momentul producerii exploziei. Sursa: Oana Barbu (Facebook)

Cele două persoane care au murit în urma exploziei stației GPL din Crevedia erau doi soți care locuiau într-o casă din apropiere.

Surse din anchetă au declarat pentru postul de televiziune Antena 3 că cei doi soți, Florica și Ionel Barbu, se aflau în locuință în momentul exploziei.

Ei au murit la distanță de 13 ore. Bărbatul a murit primul: a făcut infarct când a văzut cât de grav era rănită soția lui. Ulterior, femeia a decedat la spital din cauza arsurilor.

„Primul deces, din păcate, a fost soțul doamnei care a decedat, și care a făcut infarct miocardic la fața locului. Și nu era ars. Deci a decedat din cauza infarctului. De data asta, pot să spun că din cauza arsurilor primul deces, care este soția, a avut o suprafață arsă de peste 95%.

Deci peste 95%, cum v-am explicat și mai devreme astăzi, prognosticul este aproape de zero”, a declarat Raed Arfat în fața presei.

Mai exact, femeia avea arsuri de 99% din suprafața corpului.

Soții aveau doi copii, Oana și Sorin.

„Pe el (tatăl – n.r.) l-au băgat în ambulanță, l-au resuscitat, eu am luat toate ambulanțele la rând ca să văd de mama știind că el e bine acasă și am ajuns la o ambulanță și mi-a spus că nu e femeie și se chinuiau să îl resusciteze. Nu m-am uitat pentru că focul meu era să o găsesc pe ea că pe el îl știam bine, că doar vorbisem cu el cu 10 secunde înainte. Pe ea am recunoscut-o după ochi, nu vorbea, s-a uitat la mine de două ori și apoi domnii de la ambulanță au sedat-o”, a povestit Sorin pentru postul de televiziune România TV.

„România lucrului bine făcut!!! Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite, oameni care și-au pierdut viața sau care au rămas marcați pe viață în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o să se întâmple nimic, deși fuseseră făcute mai multe sesizări din cauza GPL-ului fără aviz ISU și iată dezastrul! O bombă care avea să explodeze în orice clipă din cauza nepăsării. Să ne rugăm pentru cei afectați”, a scris pe Facebook Oana, fiica celor 2.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.