Două românce fac senzație pe zgura verde

Irina Begu s-a calificat deja în sferturile de finală la turneul de la Charleston, singurul din circuitul WTA care se dispută pe zgură verde, în timp ce Andreea Mitu va juca în această seară pentru un loc între primele opt jucătoare.

Turneul de la Charleston pune la bătaie, din 1973, anul înființării, premii de 750.000 de dolari. Printre fostele câștigătoare ale acestei prestigioase competiții sunt legendarele Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Martina Hingis sau Serena Williams.

Irina Begu, a 13-a favorită a competiției, a trecut în turul doi de kazaha Yaroslava Șvedova, scor 6-0, 6-7 (4), 6-4, însă în turul trei nici măcar nu va intra pe teren. Românca trebuia să o întâlnească pe rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie 2, însă aceasta a declarat forfait, după ce a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang.

Românca de pe locul 36 în ierarhia WTA este la al doilea sfert de finală al anului, după cel câștigat la Rio de Janeiro. În Brazilia, Irina Begu s-a oprit în semifinale și a suferit o accidentare care a ținut-o mai mult de o lună de zile departe de teren.

În partida următoare, ea își va măsura forțele cu învingătoarea partidei: Angelique Kerber (Germania, 5) – Larra Arruabarrena (Spania).

Revelația turneului este Andreea Mitu. Românca în vârstă de 23 de ani a reușit în ultimele două zile mai multe victorii în circuitul WTA decât reușise în întreaga carieră.

Andreea Mitu nu avea nicio victorie în circuitul WTA până la începutul acestei săptămâni (prosport.ro)
Andreea Mitu nu avea nicio victorie în circuitul WTA până la începutul acestei săptămâni (prosport.ro)

După victoria în fața americancei Varvara Lepchenko, obținută în urma abandonului favoritei locale, Andreea Mitu a trecut ieri foarte clar de croata Ajla Tomljanovici, cu un dublu 6-2.

În optimile de finală, în această seară, românca de pe locul 107 în lume, o va întâlni pe americanca Madison Keys, cap de serie 7.

Atât Irina, cât și Andreea vor participa la barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, care se va disputa la finalul săptămânii viitoare, în Canada. Vedeta naționalei nord-americane, Eugenie Bouchard, principala favorită la Chareston, a pierdut în primul meci, scor 1-6, 3-6, în fața americancei Lauren Davis.

Este un rezultat care confirmă forma extrem de slabă a adolescentei din Canada în sezonul 2015, dar și o veste bună pentru naționala României, care va merge la Montreal fără Simona Halep.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos pom de Paște, decorat pentru ultima oară
Experiment inedit. Cum se consideră femeile: frumoase sau obișnuite
România, țara unde copiii vin la școală în microbuz și pleacă în căruță