Dezastru după dezastru. Dinamo, umilită în Ungaria!

Cândva una dintre cele mai temute și respectabile echipe de fotbal din România, Dinamo București traversează cea mai neagră perioadă din cele trei sferturi de secol de istorie.

Astăzi, pe frumosul stadion Nagyerdei, din Debrecen, care ar putea fi oricând un exemplu pentru dinamoviști, care încă își dispută partidele de pe teren propriu pe o arenă dezolantă, ”câinii roșii” s-au făcut de râs.

Au pierdut cu 6-0 în fața formației maghiare Debrecen, campioana în exercițiu a Ungariei, aflată, însă, abia pe locul patru în acest sezon, la distanță astronomică de liderul Videoton.

Forma slabă prin care trece Debrecen nu avea, însă, cum să fie o problemă în amicalul de astăzi. Apărarea dinamoviștilor ar fi fost depășită chiar și de atacul unei echipe ”de județ”, în timp ce atitudinea generală a jucătorilor a fost una total neprofesionistă.

Celebrul manager englez Bill Shankly, care a reușit să o transforme pe Liverpool dintr-o echipă de liga a doua engleză într-una din cele mai de succes grupări din Europa, spunea într-un interviu: ”Cu om care joacă în fața unui public, este bine plătit și nu se dedică muncii, aș fi foarte sever. Dacă aș putea, l-aș băga la închisoare”.

Dacă acestă atitudine sănătoasă asupra fotbalului ar fi fost pusă în aplicare la Dinamo – ”Bolnavul Ligii 1” – toți jucătorii care au evoluat azi ar fi trebuit încătușați imediat după ultimul fluier.

Reprezentanții clubului din Ștefan cel Mare au arătat că și-au perfecționat gafele, iar jucători faimoși pentru stângăciile lor, precum Bărboianu, Nedelcearu sau Boubacar, au arătat că întotdeauna e loc de mai rău.

Toate cele șase goluri ale maghiarilor au fost marcate pe fondul prostiilor făcute în teren de români.

Dinamo nu este la prima astfel de rușine în ultimele luni. ”Alb-roșii” au pierdut la Giurgiu, 1-6 cu Astra, în finalul turului de campionat – cea mai severă înfrângere în Liga 1 din istoria de aproape 74 de ani a clubului.

Într-un duel de pregătire, disputat în ianuarie împotriva reprezentativei de tineret a Danemarcei, Dinamo a pierdut cu 7-1. Mai recent, echipa lui Flavius Stoican, rechemat la conducerea echipei după ce Mihai Teja a eșuat lamentabil, a pierdut cu 3-0 pe teren propriu cu Concordia Chiajna.

În 2015, Dinamo a disputat 16 meciuri și a pierdut 11. Cauzele sunt multiple și ușor de explicat.

Situația financiară precară, care a dus și la declararea insolvenței și, automat, la o interdicție de a evolua în cupele europene, este cea mai ușor de rezolvat dintre problemele ”câinilor roșii”.

Incompetența jucătorilor, a echipei tehnice și a conducerii clubului este, în schimb, mult mai greu de remediat.

Dinamo arată, pe lângă uriașele lacune fizice, tehnice și tactice, și mari carențe morale. După înfrângerea umilitoare de azi, singurul dinamovist care a făcut declarații a fost Patrick Petre, cel mai tânăr dintre ”câinii roșii”.

”N-avem nicio scuză pentru ce s-a întâmplat azi. Le cer scuze fanilor pentru acest rezultat”, au fost cuvintele lui Petre Jr.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mitropolia interzice accesul pe un traseu turistic: „Amendă între 2.000 și 5.000 de lei!”
Cine era pilotul care a prăbușit un avion cu 150 de oameni la bord. Alte accidente similare
Număr de iluzionism, executat perfect într-o piață publică