Deputatul Mihai Donţu a ucis un bărbat, pe trecerea de pietoni

Mihai Donțu. Foto: cameradeputatilor.ro

Mihai Donţu, deputat PNL în Parlamentul României, a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 60 de ani. Accidentul s-a produs luni seara, în jurul orei 22, pe o trecere de pietoni de pe Calea Bucureşti, municipiul Braşov.

Mihai Donţu (42 de ani) conducea un autoturism BMW. Pietonul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecere. După accident, deputatul Mihai Donţu a fost dus de Poliţia Judeţeană Braşov la spital, pentru recoltarea de probe biologice. Aceste au scopul de a stabili dacă deputatul era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările în cazul accidentului produs de Mihai Donţu sunt conduse de Biroul Rutier Braşov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Braşov.

Mihai Donţu este deputat PNL de Braşov. El este căsătorit şi are doi copii minori. Cariera politică a lui Mihai Donţu a început în 2000, când a devenit consilier judeţean. Din 2008, este membru în Comisia Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor.

Mihai Donţu va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Trecerea de pietoni pe care a avut loc accidentul este, potrivit presei braşovene, una destul de periculoasă, întrucât viteza de circulaţie în zonă este de 70 de kilometri la oră, iar şoferii rareori respectă obligativitatea de a reduce viteza în apropierea trecerii. În plus, nu există o presemnalizare a acestei treceri, ci doar semnul din treptul zebrei.

Nu este cunoscută încă viteza cu care circula deputatul Mihai Donţu în seara respectivă. Contactat de Digi24, Mihai Donţu a refuzat să dea declaraţii.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP 10 Cele mai frumoase castele pe timp de iarnă din lume. Unul este în România
Primul muzeu plutitor din România
De ce niciun tată n-ar trebui să-și neglijeze copilul?
Noi reguli pentru tutun și țigările electronice

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.