Primul muzeu plutitor din România

Barza albă FOTO: Anca Andrei
Barza albă FOTO: Anca Andrei

O ambarcațiune dedicată celor care sunt interesați să vadă frumusețile și fauna Parcului Natural Balta Mică a Brăilei a acostat zilele acestea lângă faleza Dunării până la primăvară.

Pe ponton va fi găzduit și un muzeu plutitor unde vor fi admirate exponate reprezentative pentru flora și fauna acestui loc sălbatic, potrivit Digi24.

„Deși parcul natural este foarte aproape de Brăila, fiind o zonă destul de sălbatică, poate nu toată lumea reușește să ajungă să viziteze, asta presupune și niște costuri, și atunci am luat hotărârea ca până la vizitarea parcului să creăm și acest muzeu care să prezinte oamenilor, măcar, într-o mică măsură, ce pot vedea în Balta Mică a Brăilei”, a declarat managerul de proiect, biologul Anca Andrei, pentru Digi24.

Reprezentanții agențiilor de turim spun că Balta Mică a Brăilei ar putea avea un potențial turistic foarte mare. Angajații parcului spun că în fiecare an, până acum, numărul turiștilor nu depășește 3.000 de oameni, iar cei mai mulți sunt pescari sportivi sau vânători.

Pontonul are o lungime de 30 de metri, o lățime de 14 metri și este structurat pe două punți. Această investiție face parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de 3 milioane de euro, prin care s-au realizat patru observatoare plutitoare, precum și plantarea unor specii autohtone de salcie și plop în parcul natural.

De asemenea, există și o sală de conferințe, precum și zece spații de cazare destinate cercetătorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Preţuri mari pe Uber, de Revelion. Un client din Bucureşti a plătit 190 de lei pentru 11 km
47 de terorişti, executaţi într-o singură zi. Un mare lider religios, printre cei ucişi
5 curiozităţi despre viaţa şi salariul din Legiunea Străină
Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”
Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.