De ce niciun tată n-ar trebui să-și neglijeze copilul?

Tatăl și fetița Foto: Captură Youtube

Potrivit unui nou studiu, copiii care au primit mai multă atenție din partea tatălui au un coeficient de inteligență mai mare și sunt mai bine adaptați societății decât cei care au petrecut mai puțin timp cu tatăl lor.

Implicarea puternică a tatălui în prima parte a vieții poate să îmbunătățească șansele în carieră, spun cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, care au descoperit și că bărbații dau mai multă atenție fiilor decât fiicelor.

Oamenii de știință britanici, citați de The Telegraph, spun că nu este de ajuns ca familia să locuiască împreună, sfătuind tații să fie mai implicați în viața copiilor.

Studiul este unul de amploare. Cercetătorii au analizat 11.000 de bărbați și femei, născuți în Marea Britanie a anului 1958.

Aceștia au fost întrebați cât de des se implica tatăl lor în activități precum cititul, organizarea de ieșiri și joacă.

Rezultatele studiului, care au fost publicate într-un jurnal de specialitate, susțin că persoanele care au beneficiat de o atenție sporită au un coeficient de inteligență mai mare și sunt mai mobile social decât cei care n-au petrecut prea mult timp alături de tatăl lor.

Diferențele au fost detectate de cercetători chiar și până la vârsta de 42 de ani.

”Este o diferență foarte mare. Copiii care au beneficiat de interes paternal fac progrese mult mai rapid în viață. Influențele tatălui se văd și la 30 de ani după încheierea copilăriei”, a spus dr. Daniel Nettle, care a condus studiul.

”Datele arată că implicarea unui al doilea adult în viața copiilor are efecte foarte importante în toată viața adultă”, a adăugat cercetătorul britanic.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mașina pe care poți să o conduci fără permis
Cele mai frumoase peşteri de gheaţă din lume. Una dintre ele este în România
5 curiozităţi despre viaţa şi salariul din Legiunea Străină
Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”