De ce se bat două milioane de oameni pentru un loc de muncă plătit cu 930 de lei pe lună?

Un anunț pentru un post minor în administrația locală a atras interesul a peste 2,3 milioane de oameni.

Guvernul statal din Uttar Pradesh, regiune din nordul Indiei, a înființat o nouă funcție și a primit 2,3 milioane de cereri, scrie Financial Times.

Anunțul online preciza că sunt 386 de locuri de muncă pentru persoane care vor să facă curățenie, să aducă ceaiul demnitarilor sau să fie paznici de noapte.

Salariul lunar era de 240 de dolari (930 de lei), peste remunerația medie din India, care este de doar 135 de dolari (525 de lei).

Anunțul era deschis persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, cu cel puțin cinci ani de școlarizare, care știu să meargă pe bicicletă. Din cei 2,3 milioane de candidați, peste 250 aveau diplomă de doctori, iar 25.000 erau masteri.

Cu toate că rata șomajului din India este sub 5%, posturile noi sunt o raritate în această țară, în special datorită densității populației și a sistemului restricitv impus de legislația muncii.

Slujbele în administrație sunt considerate de societatea indiană a fi mai bune decât cele din sectorul privat. ”Salariile sunt atractive și oferă stabilitate pe termen lung”, spune Raghuram Rajan, guvernatorul băncii centrale indiene.

”Nu am anticipat această situație. În 2006, pentru 260 de locuri de muncă am primit 100.000 de CV-uri. Acum, numărul lor este mult prea mare”, a explicat Prabhat Mittal, secretarul responsabil cu probleme administrative al guvernului statal.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Un fotograf a scos telefoanele mobile din imagini pentru a ne arăta cât de dependenți suntem
Test. Cât de bine cunoști casele 100% românești
Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.