De ce a dus Elena Udrea mâna la nas înainte de a se vota pentru arestarea ei

elena udrea
Elena Udrea. Foto: Captură Digi24.ro

Deputatul Elena Udrea a scris, pe Facebook, că prin gestul de a duce degetul arătător spre nas, comentat de presă, a vrut să transmită cuiva drag că „totul este în regulă”, relatează mediafax.ro.

„Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că „totul e în regulă””, a notat Elena Udrea pe Facebook.

Ea a făcut acest gest în plenul Camerei, unde a fost prezentă pentru a susţine un discurs înainte ca deputaţii să treacă la votul asupra celor şase cereri ale justiţiei în cazul său. Gestul, înregistrat de camerele de luat vederi, a generat ulterior controverse.

Potrivit digi24.ro, la finalul discursului pe care l-a ţinut în faţa colegilor parlamentari, Elena Udrea s-a uitat înspre camerele video ale reporterilor aflaţi în sala Parlamentului, iar apoi şi-a dus la nas degetul arătător de la mâna dreaptă, preţ de câteva secunde, ca şi când ar fi vrut să transmită un mesaj.

Jurnaliştii aflaţi în sală au sesizat un moment similar, petrecut înainte ca deputatul să îşi susţină discursul de la tribună. În timp ce citea de pe telefonul mobil, Elena Udrea părea că exersa acelaşi gest pe care avea să-l facă după discurs. În imagini se vede cum îşi duce încet un deget pe vârful nasului, îl ţine câteva secunde, după care îl pune pe nara dreaptă, iar după alte câteva secunde îl mută pe cealaltă nară.

Camera Deputaţilor a aprobat, aseară, cererea de arestare formulată în dosarul „Gala Bute” în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 219 voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”. Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft, la cererea DNA, cu 202 voturi ”pentru” şi 65 ”împotrivă”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Copilul care a împărțit o națiune în două
Indicator rutier cu toate datele eronate, pe un drum național
Troc, proiectul prin care trei tineri îi ajută pe săraci

output_UjjRiO