Reacția SRI la acuzațiile Elenei Udrea

Elena Udrea a declarat ieri, într-un interviu acordat Hotnews, că a depus un denunț la DNA împotriva directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

Aceasta îl acuză pe Coldea că ar fi sursa unei campanii împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, a declarat că instituția pe care o reprezintă nu vrea să comenteze „alegațiile” și „acuzațiile defăimătoare” ale Elenei Udrea.

„Referitor la alegaţiile exprimate în spaţiul public cu privire la activitatea SRI şi a reprezentanţilor acestuia, precum şi consecvent principiilor şi misiunii sale profesionale, în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani, Serviciul nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit.

De asemenea, nu putem să nu remarcăm faptul că aceste acuzaţii defăimătoare la adresa Serviciului şi a reprezentaţilor acestuia apar în contextul intensificării luptei anticorupţie, activitate la care SRI are o contribuţie majoră şi pe care, alături de alte instituiţii abilitate, o va desfăşura în limitele legii şi competenţelor sale, cu determinare, în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.