Victor Ponta îi compară pe Băsescu şi Udrea cu Nicolae şi Elena Ceauşescu

Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta
Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta

Traian Băsescu şi Elena Udrea au fost vârfurile unor ilegalităţi, precum Nicolae şi Elena Ceauşescu înainte de 1989, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Sunt convins că toţi cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească şi sunt convins că nu s-au comis toate de către un singur om. Sigur, Băsescu şi Udrea au fost vârfurile, cam cum au fost Nicolae şi Elena Ceauşescu înainte de ’89, dar să spunem că doar ei…ştim foarte bine că nu”, a spus Victor Ponta la România TV, precizând să se referă la politicieni din opoziţie care pregătesc noi majorităţi de guvernare, relatează mediafax.ro.

Ieri, deputaţii din Comisia juridică au avizat favorabil cele trei solicitări ale DNA de încuviinţare a arestării deputatei Elena Udrea, două în dosarul „Microsoft” şi una în dosarul ”Gala Bute”.

Membrii comisiei au avizat favorabil și cererile DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale în dosarul ”Gala Bute” şi de începere a urmăririi penale împotriva acesteia în dosarul Microsoft.

Înainte de a intra la şedinţa Comisiei juridice, Elena Udrea a spus că i se pare „normal” să se voteze pentru începerea urmăririi penale împotriva sa şi că parlamentarii PMP vor vota în acest sens. Ea a susţinut că este ţintă a unei acţiuni de denigrare a cărei finalitate este tăcerea sa. Solicitările DNA urmează să fie supuse votului în plenul Camerei Deputaților.

Prezent ieri la congresul Partidului Mișcarea Populară, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea de la SRI, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a mai spus că va reacţiona la recentele declaraţii din spaţiul public despre ultimul său mandat și că s-a hotărât să nu-și lase mandatul distrus.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mișcări de trupe. Crunta umilire a lui Salvador, „polițistul lui Ponta”
Un primar din România a demisionat pentru un loc de muncă în Germania
Adolescentă din România, admisă la trei licee din Anglia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.