Elena Udrea, adusă la DNA. Este acuzată de splălare de bani și fals în declarații

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a fost adusă de anchetatori, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ea a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, Udrea afirmând la intrare în DNA că nu ştie de ce a fost citată cu mandat şi că, probabil, este vorba despre dosarul Microsoft.

Udrea a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, întrucât nu a menţionat împrumuturi acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, unei firme pe care acesta o deţine, împrumuturi despre care Udrea ar fi ştiut, întrucât încasa dividende.

La rândul său, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat că Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp la DNA.

Procurorul şef al DNA a adăugat că în acest moment nu pot fi date detalii cu privire la „calitatea procesuală” a Elenei Udrea, potrivit mediafax.ro.

În calitate de fost ministru și actual deputat, Elena Udrea era obligată să îşi declare averea, însă aceasta nu a notat, în declaraţiile de avere din 2010, împrumuturile acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, în condiţiile în care Udrea declara încasarea de dividende de la această societate.

Elena Udrea a fost adusă la DNA de ofiţeri de poliţie, cu o maşină, în jurul orei 11.30.

De asemenea, anunțul a fost făcut chiar de Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi «cu mandat») de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Elena Udrea pe pagina de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.