Daniel, în Pastorala de Crăciun: „Să contribuim mai mult la Catedrala Mânturii Neamului”

patriarhul daniel
Patriarhul Daniel. Foto: patriarhia.ro

În Pastorala de Crăciun, Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ne îndeamnă „să oferim celor din jurul nostru daruri”, sperând totodată că valorile creştine „ne vor ajuta să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mânturii Neamului”, relatează mediafax.ro.

Patriarhul îşi exprimă speranţa că „valorile creştine” îi vor ajuta pe români să contribuie mai mult la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Potrivit șefului BOR, Catedrala Mântuirii Neamului este un „ideal sfânt al multor generaţii”: „Anul acesta s-au împlinit 130 de ani (1884-2014) de când regele Carol I a promulgat Legea Catedralei, însă abia acum se construieşte concret, ea fiind o necesitate practică şi un simbol al demnităţii noastre naţionale”.

Patriarhul continuă subliniind că „din perspectiva lumii secularizate de astăzi, în care primează agonisirea de bunuri materiale trecătoare şi individualismul egoist în detrimentul cultivării virtuţilor creştine, ca iubirea de Dumnezeu şi de aproapele, sfinţenia şi smerenia, se simte tot mai mult nevoia unei lucrări pastoral-misionare comune, pentru a intensifica păstrarea identităţii creştine prin cunoaşterea vieţii sfinţilor ca modele duhovniceşti”.

„Prin milostenie, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, facem cea mai bună investiţie, asigurăm darul nostru pentru eternitate, deoarece toate darurile şi investiţiile lumeşti sunt în orice clipă în primejdie de a se pierde. Numai darurile pe care le oferim lui Dumnezeu şi săracilor nu sunt în primejdie de a fi furate sau distruse, ci ele aduc la timpul potrivit roade cereşti şi lumină dumnezeiască, adică viaţă şi fericire veşnică în Împărăţia lui Dumnezeu”, mai arată el.

În mesajul său, Daniel îi mai îndeamnă pe oameni să ofere „daruri şi semne ale bucuriei” celor din jur: „Să aducem bucurie în casele şi în sufletele în care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi înstrăinare”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce salariu are Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe Române
Schimbarea la față a satelor sărace din România. Oamenii care își iau viitorul în propriile mâini
Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam a cântat la Cotroceni | VIDEO