Cine sunt cei care au premiat-o pe Grapini pentru „promvarea limbii române”

Maria Grapini (Facebook)
Maria Grapini (Facebook)

Zilele trecute, europarlamentarul Maria Grapini a primit o diplomă pentru promovarea limbii române. Potrivit Digi24, Asociația „Constantin Brâncuși” din Timișoara, care a acordat premiul, a fost înființată din 1994 și este formată din 200 de membri, mulți dintre ei profesori de limba română și scriitori.

„Nu trebuie să pretindem să vorbească literal perfect chiar dacă ne reprezintă în Europa Parlamentară”, e de părere secretarul Asociației „Constantin Brâncuși”, Aurel Bancu, potrivit digi24.ro.

Un alt membru al Asociației, Monica Conta, crede în explicațiile Mariei Grapini, care a precizat că face greșeli pentru că scrie „în avion rapid și… sigur că mai pot să scap acolo. Nu mă mai uit peste ce am scris că vin altele și altele”.

Europarlamentarul Maria Grapini a fost sancționat de mai multe ori de presă și pe rețelele de socializare online pentru greșelile de scriere și de exprimare pe care le face.

Grapineza

„Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele”, se arată în prezentarea site-ului Grapinizer, care îți modifică textul, pune virgule în plus și greșeli gramaticale sau elimbină spații și semne de punctuații. Este vorba de o ironie la adresa greșelilor pe care le face europarlamentarul.

„Stați liniștiți, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în mașină. Cei care nu sunt convinși pot să facă oricând cu mine test de gramatică. Eu am fost un copil bun la învățătură de la clasa I până la facultate. (…) Eu niciodată n-am analizat gramatical un text pus pe Facebook. Facebook-ul a fost inventat pentru altceva, pentru o relaționare, dacă vreți. Problema mea este de ceea ce scriu acolo ca și conținut ”, a declarat Maria Grapini într-un interviu.

Clipboard01

Recomandările editorilor GreatNews:

Echinocțiul de toamnă se întâmplă astăzi. De ce este important să știi asta
Ce salarii sunt în Armata Română
eMAG începe Revoluția Prețurilor. Reduceri ca de Black Friday
Locuri de muncă în Anglia. Se caută lucrători în depozite, salarii de peste 1500 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.