Cele mai ciudate restaurante din lume

Patronii restaurantelor știu deja că pentru a avea succes în rândul clienților nu trebuie să aibă cele mai bune preparate și o servire ireproșabilă, ci și idei inedite cu care să îi atragă pe curioși.

Așa au apărut multe restaurante de-a dreptul ciudate, dar cu mare succes în rândul celor care vor să descopere lucruri noi.

1. Localul submarin Ithaa din Insulele Maldive se detașează de celelalte restaurante printr-un lucru de-a dreptul spectaculos. Persoanele care vin acolo nu au parte doar de o servire ireproșabilă și de preparate luxoase, ci și de o priveliște care taie respirația. Construit la cinci metri adâncime, clienții pot vedea un recif spectaculos care înconjoară restaurantul și mii de pești care înoată pe lângă geamurile transparente, dar și pe deasupra tavanului. Ithaa este primul restaurant de acest fel din lume și singurul care este complet transparent.

Restaurant sub apă
Restaurant sub apă

Experiența de neuitat îi costă pe clienți aproximativ 250 de dolari și pot comanda preparate din bucătăria europeană și cea asiatică, iar programul începe de la 11 dimineața și se termină la 12 noaptea.

2. Restaurantul Tombs din India oferă clienților nu doar preparate exclusive, ci și o doză completă de sinistru. Printre mesele clienților, se află câteva morminte îngrădit, iar experiența poate fi de-a dreptul ciudată pentru cei care nu sunt obișnuiți cu o astfel de priveliște.

Pentru indieni, reîncarnarea este un subiect foarte important, iar patronii susțin că restaurantul este construit în mijlocul unui vechi cimitir musulman.

Restaurant printre morminte
Restaurant printre morminte

3.Un alt restaurant care propune o amintire de neuitat este situat în piața Times Square din New York și se numește Marte. Îmbrăcați asemenea unor marțieni, chelnerii își conduc musafirii la mase înconjurate de un decor inspirat din galaxie. În timp ce mănâncă preparate pe bază de pește, clienții pot vedea în locul geamurilor galaxii, stele și pereții din rocă.

Restaurant printre galaxii
Restaurant printre galaxii

4.Unul dintre cele mai ciudate restaurante din Europa se află în Volterra, din Italia. Fortezza Medicea este un restaurant închisoare, unic în lume. Situat în interiorul unei închisori vechi de peste 500 de ani, curajoșii care vor să fie seviți în acest loc trebuie să știe că personalul este format în cea mai mare parte din deținuți, iar unii dintre ei sunt cu adevărat periculoși. Camerele video sunt tot timpul funcționale, iar persoanele de ordine au grijă să nu se întâmple niciun incident. Totuși, pentru mai multă siguranță, tacâmurile sunt din plastic, iar fiecare fel de mâncare este atent verificat înainte de a fi servit.

Restaurant în închisoare
Restaurant în închisoare

5. Astăzi sunt în toată lumea, dar când au fost inaugurate în Los Angeles, San Diego și San Francisco, restaurantele Opaque în care se servește pe întuneric au avut un succes nebun. Clienții sunt conduși la masă pe întuneric, iar experiența gusturilor vor fi mult amplificate datorită faptului că nu pot fi văzute felurile de mâncare. Pentru o întâlnire de neuitat, patronii promit că toate felurile de mâncare sunt delicioase, chiar dacă este o surpriză în modul în care sunt aranjate pe farfurie. Cu această ocazie, și tentația de a fotografia felurile de mâncare este eliminată.

Restaurant pe întuneric
Restaurant pe întuneric

Recomandările editorilor GreatNews:

Închis într-un spital de psihiatrie pentru o farsă făcută pe Facebook

Cel mai pustiu județ pe Facebook

Standardele frumuseții, în 100 de ani. Diferențe între femeile din Coreea de Sud și de Nord

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.