Standardele frumuseții, în 100 de ani. Diferențe între femeile din Coreea de Sud și de Nord

Standardele frumuseții, în 100 de ani Foto: Captură Youtube

Un nou episod din seria „100 de ani de frumusețe” o are de această dată în prim-plan pe o tânără din Coreea, care este machiată și aranjată pentru a vedea cât de mult s-au schimbat standardele frumuseții din 1920 și până în prezent.

Videoclipul care a strâns deja peste 6 milioane de vizualizări o înfățișează pe Tiffany care este o tânără din Coreea și cum surprinde stilul fiecărei decade cu ajutorul machiajului și al coafurilor.

Până în 1950, când cele două state, Sud și Nord au devenit separate, standardul frumuseții era același, un stil fermecător, care i-a fascinat pe vestici.

Din 1950, se pot observa diferențe clare, nu doar în vestimentație, ci și în atitudine și în felul în care ies pe stradă. În timp ce femeia din Coreea de Sud devine din ce în ce mai îndrăzneață în privința stilului, femeia din Coreea de Nord începe să aibă modele prestabilite de machiaj și de coafuri, modele care se păstrează până astăzi.

În statul comunist, femeile au voie să se tundă doar în stilurile agreate de către președinte și apropiații săi, iar machiajul este aproape absent și se promovează frumusețea naturală.

În Coreea de Sud însă, femeile au fost tot mai îndrăznețe din anul 1950, și-au tăiat părul și au adoptat machiajul femeilor din Occident.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.