Cel mai bogat om din istorie. Averea care a bătut toate recordurile

Cel mai bogat om din istorie este Jeff Bezos
Cel mai bogat om din istorie este Jeff Bezos

La începutul acestei săptămâni a fost stabilit un nou record în ceea ce privește cei mai avuți oameni din lume. Cel mai bogat om din istorie nu mai este Bill Gates, fondatorul Microsoft. Cu o avere de 105,1 miliarde de dolari, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a devenit cel mai bogat om din istorie, potrivit CNN.

Cea mai mare parte a averii provine din cele 78,9 milioane de acțiuni pe care le deține la Amazon, cel mai mare magazin online din lume. Averea lui Jeff Bezos, cel mai bogat om din istorie, a crescut cu peste 400%, din aprilie 2012, când a fost inclus pentru prima dată în topul miliardarilor, realizat de Bloomberg.

Începuturile lui Bezos, cel mai bogat om din istorie

Bezos a intrat în afaceri în urmă cu 22 ani. A renunțat atunci la un post în domeniul financiar și s-a mutat în Seatle, unde și-a deschis o firmă într-o casă.

„Când ești in toiul acțiunii, lucrurile mici te pot zăpăci… Știam că, atunci când voi avea 80 de ani, nu mă voi întreba, de exemplu, de ce am renunțat la prima mea slujbă pe Wall Street, chiar în mijlocul anului, în cel mai nepotrivit moment posibil. Când ai 80 de ani pur și simplu nu te preocupă genul ăsta de lucruri.

În același timp știam că aș putea regreta sincer că nu am luat parte la treaba asta numită internet, despre care am crezut că avea să revoluționeze lumea. Când mi-am pus problema în felul acesta…mi-a fost incredibil de ușor să iau decizia”, mărturisește Jeff Bezos, în cartea „Jeff Bezos și Epoca Amazon”.

Cel mai bogat om din istorie. Amazon e aproape și de România

Prin firma sa a început să vândă pe internet cărți, apoi casete VHS, DVD-uri și CD-uri cu muzică, softuri pentru computere și electronice. Încetul cu încetul, în doar câțiva ani, Bezos s-a extins și a reușit să construiască imperiul Amazon.

Pe lângă site-ul Amazon.com, compania mai are magazine online în țări precum Marea Britanie, Italia, Franța, Germania, Spania, Australia, Brazilia, China sau India. De asemenea, în ultimii ani s-a vehiculat ideea că Amazon ar putea veni aproape și de România, prin magazine online în Polonia sau Ungaria.