Ce a provocat incendiul de la ”Matei Balș”? Spitalul avea probleme cu sistemul de încălzire

Foto: Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" / Facebook

Potrivit mai multor surse din spital, citate de Hotnews sau G4Media, sursa incendiului care a luat viața a patru persoane în această dimineață, la Institutul Matei Balș din Capitală, ar fi un reșou sau o aerotermă electrică.

Spitalul a avut probleme, în ultima vreme, cu sistemul de încălzire, pacienții rămânând de multe ori în frig și fără apă caldă.

Vlad Voiculesc, ministrul Sănătății, a explicat, la Digi24, posibilele explicații pentru tragedia de la Institutul Matei Balș, care vine la doar câteva săptămâni după cea de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde zece persoane și-au pierdut viața, în urma unui incendiu în secția ATI.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. A fost un incendiu violent. Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală. Datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Vlad Voiculescu.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Peste 120 de pacienți au fost evacuați în această dimineață de la ”Matei Balș”, iar mulți dintre ei vor ajunge la alte spitale din Capitală.

Incendiu la Institutul Matei Balș

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.