Incendiu la Institutul Matei Balș

A luat foc clubul Bamboo FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi de coronavirus. Ministerul Sănătății a confirmat că trei persoane au murit și o alta se află la resuscitare. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Pacienții răniți urmează să fie transportați către alte spitale. În unitate erau tratați bolnavi Covid-19.

În jur de 100 de persoane au fost evacuate. S-a început transferul spre alte spitale și în alte corpuri ale spitalului. Mai sunt persoane aflate în ambulanțe pentru a fi sub supraveghere, nu sunt în stare gravă, se află sub supraveghere doar din precauție.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş” din Capitală, potrivit Agerpres.

„Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, se arată într-o informare a MS. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.