Cazul puilor de urs aruncați în zăpadă. Polițiștii anchetează o posibilă legătură cu piața neagră din Rusia

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Bărbații care au scos puii de rus din bârlog și i-au aruncat în zăpadă au fost identificați de polițiști și sunt audiați. Cazul a fost preluat de anchetatorii din Harghita, pentru că imaginile au fost filmate pe o parcelă de pădure din localitatea Gheorgheni, iar cei patru bărbați ar fi din Neamț.

Potrivit polițiștilor, este vorba despre bărbați cu vârste între 35 și 51 de ani. Aceștia rică inclusiv pedeapsa închisorii, dacă dosarul ajunge în instanță. Reprezentanții polițiștilor spun că oamenii legii vor lua în considerare inclusiv ipoteza ca acest caz să aibă legătură cu piața neagră din Rusia, chiar dacă până acum nu sunt indicii care să susțină această ipoteză.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Digi24.ro că, din primele informații, puii de urs ar fi fost lăsați acolo de bărbații care i-au scos din bârlog și i-au aruncat în zăpadă.

„Am aflat din raportul pe care l-am primit și ce am vorbit cu conducerea IPJ Neamț că azi dimineață a fost sesizată atât IPJ Neamț cât și IPJ Harghita. Locul este în județul Harghita și a fost tranferată ancheta acolo. Nu se știe în care zi s-a întâmplat incidentul. Din primele declarații oamenii spun că au lăsat ursuleții acolo, la fața locului. Garda de mediu se deplasează la fața locului și în cursul zilei vom avea răspunsurile. Este o zonă greu accesibilă, nu există semnal la telefon.  Așteptăm să aflăm informații de la ei”, a declarat ministrul Mediului.

Imaginile cu cei patru pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă le puteți urmări – aici

 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.