Când va apărea mașina fără șofer în trafic

Primul prototip de mașină Google
Primul prototip de mașină Google

Fără conversații artificiale cu taximetriști. Sau și mai bine, fără să ai grija locului de parcare, a stresului din trafic. Acestea sunt principalele beneficii ale mașinuțelor pe care Google le scoate la stradă din această vară.

Vor începe pilotarea sistemului de mașini fără șofer care urmăresc niște linii marcate. Autovehicule de acest gen au mai fost folosite în Silicon Valley, dar niciodată introduse în trafic.  Directorul Google Self Driving Car Project, Chris Urmson, a explicat pentru Euronews că nu vrea însă să forțeze nota și să introducă pe repede înainte în uzul general acest mijloc de transport.

„Vor fi gata abia atunci când vom fi siguri că este un mijloc de transport care nu reprezintă un pericol pentru oameni. La nivel intern ne-am stabilit un țel. Copilul meu cel mare are 11 ani și își ia carnetul cam în cinci ani. Vrem să ne asigurăm că până atunci nu va mai avea de ce să dea pentru carnet”, a explicat Urmson.

La vară, mașinuțele vor fi pe drumurile din Mountain View, California. Până acum, la testările pe care le-au făcut, raportarea este optimist: cele 25 de mașini au parcurs aproape 3 milioane de kilometri și au existat doar 11 accidente minore.

Planul este ca la început când va fi implementat sistemul pe drumurile publice să existe șoferi pentru situații de urgență. Și Marea Britanie își pune drumurile la bătaie pentru pilotarea programului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: