Bătălia de la Kraljevo. Meciul verii pentru handbalul românesc

România, singura națională feminină care s-a calificat la toate edițiile Campionatelor Mondiale, se luptă cu Serbia pentru un loc la ediția din această iarnă, din Danemarca.

Serbia a este vicecampioana mondială în exercițiu, titlu pe care l-a cucerit în urmă cu doi ani, pe teren propriu, însă diseară, în sala de la Kraljevo nu va alinia cea mai bună echipă.

Vedetele Lekici, Tomasevici, Danjanovici, Erici și Cvijici au refuzat convocările, fiind în conflict cu selecționerul Sașa Boskovici. Este o conjunctură favorabilă României, care încearcă să revină printre forțele handbalului continental.

Miza confruntării cu Serbia, care se va încheia peste o săptămână, cu meciul-retur de la București, este uriașă. Pe lângă calificarea la Mondialul din Danemarca este în joc și prezența la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

România nu are amintiri prea plăcute cu Serbia, care a învins naționala tricoloră în barajul de calificare la Euro 2006. Atunci, România era vicecampioană mondială.

Selecționerul naționalei noastre este suedezul Tomas Ryde, aflat la primul test important la echipă. ”Am obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru asta, trebuie să învingem Serbia. Nu trebuie să subestimăm această formație, cu toate că nu are cele mai bune handbaliste. Pe mine mă interesează ca România să joace bine și să dea totul pentru calificare”, a spus nordicul.

Sala din Kraljevo, unde se va disputa meciul de diseară, de la ora 19.00, a costat 12 milioane de euro și are 3.500 de locuri. Având în vedere că orașul din sud-vestul Serbiei are doar 68.000 de locuitori, investiția în infrastructura sportivă este una semnificativă.

A fost inaugurată cu ocazia meciului de Cupa Davis dintre Serbia și marea rivală locală Croația, încheiat cu victoria clară, scor 5-0, a sârbilor.

Cristina Neagu, proaspătă campioană a Europei cu Buducnost Podgorica, și celelalte românce vor încerca azi să spargă reduta sârboaicelor și să facă un pas mare către Mondiale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: