Barcelona e din nou campioană în Spania. Messi a fost din nou omul providențial

Lionel Messi a marcat golul care a pecetuit soarta titlului în Spania (fcbarcelona.com)
Lionel Messi a marcat golul care a pecetuit soarta titlului în Spania (fcbarcelona.com)

FC Barcelona a devenit pentru a 23-a oara campioană în Spania, după ce argentinianul Lionel Messi a marcat golul victoriei cu Ateltico Madrid, deținătoarea titlului.

A fost cel de-al 41-lea gol al sezonului pentru Messi, argentinianul asigurând trofeul pentru catalani, care nu mai pot fi prinși de eternii rivali de la Real Madrdi, învingători cu 4-1 ieri, împotriva lui Espanyol, după un hat-trick reușit de Ronaldo.

Cu un meci rămas de disputat în La Liga, FC Barcelona are patru puncte avans. Echipa antrenată de Luis Enrique poate reuși o triplă de senzație în acest sezon, urmând să joace în finala Cupei Spaniei, cu Athletic Bilbao, în 30 mai, iar apoi, în iunie, se va duela cu Juventus Torino în finala Ligii Campionilor.

Atletico Madrid, care cucerise anul trecut titlul de campioană a Spaniei tot după un duel cu FC Barcelona, a ratat câteva ocazii ieri, însă golul lui Messi, după o combinație cu Pedro, s-a dovedit a fi de ajuns pentru catalani, care au recuperat titlul.

FC Barcelona a marcat 108 goluri în campionat, în timp ce tripleta ofensivă, formată din Messi, Neymar și Luis Suarez, a punctat de 115 ori în toate competițiile.

Este al șaptelea titlu pe care FC Barcelona îl câștigă în ultimul deceniu în Spania.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: