Cel mai lung traseu de biciclete din România. Unde va fi construit

traseul de biciclete
Foto: Wikimedia Commons

Cel mai lung traseu de biciclete din România va avea puţin peste 100 de kilometri, va lega județul Braşov de județul Mureş și va porni din Viscri, satul făcut celebru de Prinţul Charles. O fundaţie din zonă a câştigat un concurs cu fonduri elveţiene, iar acum se lucrează la acest traseu care ar trebui să fie gata până în iunie. Traseul de biciclete va trece şi prin Sighișoara, dar și prin păduri şi pășuni, departe de drumul național, anunță digi24.ro.

Traseul de biciclete va avea 103 kilometri și va fi inaugurat în această vară, cu un concurs naţional de mountain bike.

„Finanțarea cea mai mare a venit din fondul de cooperare româno-elvețian, respectiv 280.000 de franci elvețieni și, împreună, anul acesta, undeva în iunie, sperăm să ajungem la cifra de 103 kilometri de traseu construit”, a spus pentru postul de televizune Cristian Gherghiceanu, coordonator de proiecte la fundația ADEPT.

Acum doi ani au fost construiți primii opt kilometri, iar iniţiatorii proiectului s-au trezit cu o avalanşă de turişti.

„Anul trecut am avut în jur de 5.000, iar numărul acestora va crește cu siguranță de anul acesta, când vom deschide oficial rețeaua de 100 de kilometri”, a explicat Cornel Stanciu, reprezentant al fundaţiei.

Traseul de biciclete pornește din Viscri și traversează nouă sate şi orașul Sighișoara. Cea mai mare parte a traseului trece prin pădure şi nu se intersectează în nicio zonă cu drumul naţional.

„Este minunat să ieși de pe traseu, să vezi dealurile și viața rurală. Da, este fantastic”, a povestit Olly Brum, un turist străin venit în zonă.

În comunele de pe traseu există patru centre de închiriat biciclete. Spre exemplu, în Viscri, o bicicletă poate fi rezervată cu 50 de lei de dimineața până seara. Dacă traseul este istovitor, turiştii își pot găsi cazare la localnici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru șoferi. Salariile ajung la 1.900 de euro
Reduceri la scutece pentru copii la eMag. Care sunt cele mai bune oferte
O elevă construiește Piramida Cărților la Brașov

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.