Azi începe US Open. Va reuși Simona Halep să câștige primul ei titlu de Grand Slam?

Românca de pe locul doi în lume este în mare formă, având ambiții uriașe la turneul din suburbia new-yorkeză Flushing Meadows.

Simona Halep nu a rupt gura târgului la turneele de Grand Slam în acest an. La Australian Open s-a oprit în sferturi, la fel ca în 2014, în timp ce Roland Garros, eliminare în turul doi, și Wimbledon, învinsă în primul meci, au fost adevărate coșmaruri.

Eșecul șocant de pe iarba londoneză a fost, însă, momentul care a provocat revenirea româncei în vârstă de 23 de ani. Au urmat două finale consecutive pe pământ nord-american, la Toronto, unde s-a retras în setul decisiv, și la Cincinnati, învinsă de cea mai bună jucătoare a lumii – Serena Williams.

Mai mult, Simona Halep pare să fi găsit în sfârșit un antrenor ale cărui sfaturi să le ia în serios, australianul Darren Cahill. Constănțeanca a revenit pe locul doi în lume, profitând și de problemele medicale ale Mariei Șarapova, care va absenta de la US Open, și este ca și calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Simona Halep este în jumătatea inferioară a tabloului, iar primul adversar e unul destul de dificil: australianca Marina Erakovic, o jucătoare care preferă suprafețele rapide.

Dintre favorite, în secțiunea sa de tablou, mai sunt franțuzoaica Alize Cornet – pe care o poate întâlni în turul trei -, nemțoaica Sabine Lisicki și elvețianca Timea Bacsinszky (turul patru).

Dacă va ajunge până în sferturi, Simona Halep poate da peste Angelique Kerber (n.r. – duel în primul tur cu Alexandra Dulgheru), Victoria Azarenka, Lucie Safarova sau (de ce nu?) Irina Begu.

A 28-a favorită la New York, Irina va debuta împotriva bielorusei Olga Govorțova. Monica Niculescu o va întâlni în primul meci pe Alexandra Panova, rusoaică venită din calificări, în timp ce Alexandra Mitu va încrucișa racheta cu cehoaica Tereza Smitkova.

Favorită incontestabilă la US Open rămâne Serena Williams. Americanca în vârstă de 33 de ani țintește al patrulea titlu consecutiv și al șaptelea în total la Flushing Meadows.

Recomandările editorilor GreatNews: