Un băiat din România, campion la dans sportiv în Marea Britanie

andrei toader
Andrei Toader și Mia Linnik-Holden. Foto: Arhiva personală

Andrei Toader, un băiat în vârstă de 13 ani din România, a devenit campion la dans sportiv în Marea Britanie, alături de partenera sa, Mia Linnik-Holden, de 12 ani.

La sfârșitul lunii iulie, cei doi au câștigat Bournemouth Summer Festival, competiție care include Campionatul Marii Britanii pentru amatori (până la vârsta de 19 ani nu sunt considerați dansatori profesioniști).

Andrei și partenera lui au devenit campionii Marii Britanii la categoria „Juniori sub 14 ani” la dansuri Ballroom (Vals, Tango, Foxtrot, Vals Vienez, Quickstep) și Latino (Cha-Cha-Cha, Rumba, Samba, Paso doble, Jive).

Andrei a început să danseze de la vârsta de 6 ani și a evoluat în cadrul a două cluburi de dans sportiv din Timișoara, iar în ultimii trei ani a făcut parte din lotul național de dans sportiv al României.

Din iunie 2015, Andrei locuiește în Manchester, la familia partenerei sale de dans, Mia. Tânărul a ajuns în Marea Britanie după ce tatăl său a aflat că Mia era în căutarea unui partener de dans.

„În aprilie am văzut un anunț pe pagina de Facebook a mamei Miei în care anunța că sunt în căutare de partener pentru fiica ei de 12 ani, campioana UK la dans sportiv în 2014. Am trimis un mesaj cu întrebarea: „luați în considerare și băieți din România?”. Am primit răspunsul „pentru fiul tău cu siguranță” (a văzut clipuri video cu Andrei pe pagina mea de Facebook). După aceea am schimbat rapid multe mesaje în care am comunicat ce trebuie pus la punct, și după o lună eram în Anglia pentru a face copiii proba de dans”, a povestit Ovidiu Toader, tatăl lui Andrei, pentru GreatNews.

andrei toader
Andrei Toader și Mia Linnik-Holden. Foto: Arhiva personală
andrei toader
Andrei Toader și Mia Linnik-Holden. Foto: Arhiva personală

„De la primul moment când au dansat împreună ne-am dat seama că se potrivesc perfect! A mai durat 3-4 săptămâni pentru a afla dacă Andrei poate să studieze în Anglia și în ce condiții poate să locuiască la părinții Miei și în 6 iunie l-am dus și l-am instalat acasă la familia Miei, unde are camera lui. Mia a cedat camera ei pentru a fi amenajată pentru Andrei. Andrei și Mia s-au împrietenit foarte repede și se înțeleg minunat, atât pe parchet, dansând, cât și în viața de zi cu zi: se joacă împreună, petrec mult timp împreună, ca frații!”, a mai arătat el.

Andrei a mers deja timp de 3 săptămâni la școală în Marea Britanie, pentru acomodare, iar în septembrie va începe cursurile la aceeași școală precum Mia, dar în altă clasă, băiatul fiind mai mare cu un an decât partenera sa de dans.

Părinții lui Andrei locuiesc în România, însă îl vor vizita periodic: „Noi locuim în Timișoara și ne-am propus să mergem acolo în fiecare lună câteva zile. Andrei și Mia își petrec vacanțele în România, atât relaxare, joacă, dar și antrenamente”.

andrei toader
Andrei Toader și Mia Linnik-Holden. Foto: Arhiva personală
andrei toader
Andrei Toader și Mia Linnik-Holden. Foto: Arhiva personală

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Telefoanele momentului, la reducere pe eMAG
Reduceri eMAG electrocasnice. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.