O româncă a câştigat concursul de fotografie al National Geographic Traveller

alecsandra raluca drăgoi
Imaginea Alecsandrei Drăgoi surprinde tradițiile de Anul Nou din România. Foto: Pagina de Facebook Alecsandra Raluca Drăgoi Photography

Românca Alecsandra Raluca Drăgoi a câştigat competiţia Travel Photography Competition 2015, concurs de fotografie organizat de revista National Geographic Traveller din Marea Britanie. Imaginea Alecsandrei este realizată în localitatea Comăneşti, judeţul Bacău, și surprinde tradiţiile de Anul Nou.

Fotografia câştigătoare prezintă un adolescent îmbrăcat într-o blană de urs care este surprins exact în momentul în care îşi descoperă capul și se uită cu o privire pătrunzătoare direct în obiectivul foto, relatează mediafax.ro.

Fotografia Alecsandrei Drăgoi a fost finalista categoriei „Oameni” din concurs.

Imaginea câştigătoare şi toate pozele care au ajuns în finala concursului vor apărea într-o expoziţie dedicată competiţiei la galeria londoneză Theprintspace.

De asemenea, imaginile care au ajuns în finala concursului vor putea fi cumpărate datorită unei colaborări dintre organizatorii competiţiei şi spaţiul expoziţional.

„Blănuri de urs care au fost păstrate timp de sute de ani”

„Participanţii se îmbracă în blănuri de urs care au fost păstrate timp de sute de ani, nu provin de la urşi care au fost ucişi în timpul acestui ritual şi nici special pentru acest obicei. Ursul este un simbol al României, iar când am descoperit această tradiţie am fost fascinată”, a declarat Alecsandra Raluca Drăgoi, câştigătoarea concursului Travel Photography Competition 2015.

„Aceasta a fost una dintre imaginile noastre favorite imediat ce a fost înscrisă în concurs. Este o poveste captivantă care se desfăşoară în această imagine şi care îl face pe privitor să vrea să ştie mai mult. La National Geographic Traveller, ne mândrim cu faptul că prezentăm lumea din jurul nostru, de la subiecte atrăgătoare şi convingătoare, la controverse, iar Alecsandra a făcut exact acest lucru”, a declarat Chris Hudson, Art Editor la National Geographic Traveller.

Imaginile căştigătoare vor fi incluse într-un supliment foto gratuit al numărului din luna aprilie al revistei National Geographic Traveller din Marea Britanie.

Alecsandra Raluca Drăgoi s-a născut în România, iar în prezent locuieşte în Londra, Marea Britanie.

„Am avut întotdeauna curiozitatea să descopăr locuri noi şi să întâlnesc oameni din toată lume. Prin urmare, Anglia a fost cea mai bună alegere, fiindcă am oportunitatea de a întâlni oameni interesanţi din diferite medii culturale şi etnice”, scrie românca pe site-ul său, alecsandraralucadragoi.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fonduri europene pentru cultivarea plantelor medicinale. Cum pot fi accesați banii
Parlamentarii vor taxă pe cultură. Cărțile, tratate ca băuturile alcoolice
Cel mai original mod al unui profesor de a-și inspira elevii