tramvaiul autentic
Tramvaiul Autentic. Foto: Forumul RATT

Compania Astra Arad a lansat un nou model de tramvai, numit „Autentic”. Tramvaiul Autentic este primul tramvai conceput și proiectat 100% în România, relatează digi24.ro.

Vechiul model Imperio era și el fabricat în România de compania Astra Arad, însă sub licență Siemens.

Tramvaiul Autentic este de concepție 100% românească și a fost lansat în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Railway Pro de Tehnologii și Servicii – „Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului mutlimodal”.

Modelul „Autentic” este fabricat din componente produse în România sau importate. În vreme ce motoarele electrice sunt fabricate în România, la Institutul de Cercetări și Proiectări Electrotehnice București (ICPE), sistemul de urmărire video este importat, deoarece în România nu se produc astfel de sisteme.

Tramvaiul Autentic are un design modern și atractiv, iar ușile de acces pot fi amplasate pe o parte sau pe ambele părți, în funcție de cerințele clientului.

Tramvaiul Autentic are podea 100% coborâtă, aer condiționat în cabina vatmanului și în corpul destinat pasagerilor, interioare spațioase, în culori luminoase și display-uri mari pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri, mai notează digi24.ro.

Compania românească Astra Rail Industries din Arad este deținută de omul de afaceri Valer Blidar.

În 2014, compania a avut o cifră de afaceri de 132 de milioane de euro și un număr mediu de 2.500 de angajaţi, potrivit zf.ro.

tramvaiul-autentic-02
Tramvaiul Autentic. Foto: Forumul RATT
tramvaiul-autentic-01
Tramvaiul Autentic. Foto: Forumul RATT
tramvaiul-autentic-00
Tramvaiul Autentic. Foto: Forumul RATT

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Tramvaie și autobuze pictate superb de tineri voluntari, într-un oraș din România
Se lucrează la un tramvai 100% românesc
Orașul românesc în care trebuie să îi iei și câinelui bilet pe tramvai, troleibuz sau autobuz

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.