Ziua Informării pentru românii interesați de condițiile de muncă în Irlanda, pe 2 martie 2022

FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Românii care intenționează să se mute în Irlanda și sunt interesați să afle mai multe detalii practice despre condițiile de muncă și de viață din această țară pot participa, gratuit, la o activitate de informare online, în data de 2 martie 2022.

Sesiunea online, despre care organizatorii EURES Irlanda și EURES România subliniază că nu are specificul unei burse de locuri de muncă, ci al unui workshop de informare, va fi găzduită pe platforma EOJD – European on line Job Days, pe bază de înregistrare, de la 12.00, ora României, 11.00, ora Europei Centrale.

Astfel, persoanele interesate pot participa, gratuit, la un workshop de două ore în care vor afla unde pot găsi oportunități de angajare în Irlanda, cum trebuie redactarat CV-ul pentru a fi potrivit pentru piața irlandeză a muncii sau cum să se pregătească pentru interviul cu angajatorii irlandezi.

Mai mult, participanților la sesiunea de informare li se vor prezenta serviciile EURES și detalii despre sprijinul financiar oferit de programele de mobilitate europene pentru persoanele care doresc să muncească în alt stat al Uniunii Europene. Totodată, persoanele care vor participa la workshop vor avea ocazia de a adresa întrebări consilierilor EURES români și irlandezi, pentru a afla informații mai detaliate despre aspectele practice ale condițiilor de muncă și de viață din Irlanda.

Rețeaua europeană EURES (EURopean Employment Services), din care face parte și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă, este funcțională din 1993 în toate statele Uniunii Europene, Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstein și pune la dispoziție servicii de informare, consiliere și mediere angajatorilor care vor să recruteze lucrători din alt stat european, precum și persoanelor în căutarea unui loc de muncă în alt stat european. EURES oferă servicii gratuite pentru șomeri și persoanele care doresc să se angajeze și dispune de un portal al locurilor de muncă vacante în statele membre, unde sunt afișate, în prezent, 3.617.320 de locuri de muncă libere la nivel european.