Zelenski a ajuns la București: „România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns, marți, la București și va efectua o vizită de o zi. Zelenski se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare.

Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.

Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul.

Sunt convins că această vizită va fi benefică pentru ambele noastre națiuni”, a transmis Volodimir Zelenski, pe contul său de Twitter.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.