Vremea se răcește puternic. Lapoviță și ninsori în weekend

Foto: Pixabay

Vineri, vremea va fi din nou ceva mai caldă, maximele ajungând până la 15-16 grade, însă în weekend se va răci din nou, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la postul de televiziune Antena 3 CNN.

„Vineri vom avea din nou o ușoară creștere, până la 15…16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

În zonele joase relief va ploua. În schimb, la mumte va ninge, iar vântul va bate cu putere, cu rafale de 80-90 km/h.

Mateescu a mai spus că este posibil ca lapovița și ninsoarea să se exitindă și în zonele joase: „În weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile, și să consemnăm din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă ci și în zonele mai joase de relief.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.