Vlad Voiculescu: ”Aceleași măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară, aceleași trebuie luate şi în Bucureşti”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

După ce săptămâni de zile au negat posibilitatea reintroducerii măsurilor de carantinare în Capitală, oficialii Ministerului Sănătății iau din nou în calcul ”închiderea” Bucureștiului.

În acest moment, rata de infectare în București este de peste 5 cazuri la mia de locuitori. Mai mult, 4 din 10 noi cazuri de COVID-19 din România sunt în București.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului.

”Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată. O să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei. Aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară, aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti”, a spus Voiculescu.

Printre măsurile restrictive pe care autoritățile le-ar putea lua în perioada următoare este interzicerea circulației în spațiile publice după ora 18:00, cu patru ore mai devreme decât în prezent.

Valul al treilea al pandemiei este în plină ascensiune în România, iar măsurile de carantinare implementate în ultima perioadă de către reprezentanții Guvernului nu par să dea roade.

Un exemplu în acest sens este Timișoara, unde a fost carantinat orașul, dar nu și toată zona metropolitană. În consecință, rata de incidență a rămas cea mai mare din țară.

Pe de altă parte, în cazul Capitalei, autoritățile au decis carantinarea mai multor localități din jurul Bucureștiului, însă fără să impună restricții suplimentare și locuitorilor celui mai mare oraș din România.

Dacă se va ajunge la carantinarea Capitalei, cetățenii vor putea ieși din case doar cu declarație pe proprie răspundere întocmită pe baza unui motiv bine întemeiat.