Anunț. Vin ninsorile în București și în cea mai mare parte a țării

cod galben viscol ninsoare ninge zăpadă ninsoare
Foto: janeb13 / pixabay.com

Prognoza meteo pe 3 zile publicată de Administrația Națională de Meteorologie arată că de luni, 18 decembrie, vin ninsorile atât în București, cât și în sudul, vestul și centrul țării.

Potrivit ANM, luni, 18 decembrie, temperatura maximă în București va fi cuprinsă între 0 și 3 grade Celsius, iar minimele între – 4 și 1 grad Celsius.

După ce duminică, 17 decembrie, va ploua în București, luni va ninge atât în capitală, cât și în sudul, vestul și centrul țării. În Dobrogea va fi lapoviță.

ANM a informat și că la sfârșitul acestei săptămâni și în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat și vor fi precipitații, mai ales în jumătatea de sud a țării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite.

Codul galben afectează următoarele județe din nord-vestul țării: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud (parțial), Cluj (parțial).

De asemenea, vor fi afectate parțial și județele: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița.

Codul galben este valabil de vineri, 15 decembrie, ora 18.00, până azi, sâmbătă, 16 decembrie, la ora 14.00.

Prognoza ANM pentru ziua de luni, 18 decembrie:

ninsori
Sursa: ANM

În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte.

În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55…65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.

În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.

cod galben
Sursa: ANM

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.