VIDEO | Echipa Ucrainei de floretă a refuzat să dispute un duel cu Rusia. Decizie istorică luată de FIFA și UEFA pentru echipa de fotbal

Echipa masculină de floretă a Ucrainei a plecat de pe planșă înaintea disputei cu Rusiei, din optimele de finală ale etapei de Cupă Mondială de la Cairo.

Sportivii din Ucraina au venit în fața oficialilor care se ocupau de organizarea competiției și le-au explicat nu pot evolua. Apoi au ridicat un carton pe care apărea un mesaj de pace: „Opriți războiul! Salvați Ucraina! Stop, Rusia! Salvați Ucraina, salvați Europa!”

Comitetul Olimpic Internațional a emis un comunicat de presă prin care recomandă interzicerea sportivilor ruși la toate evenimentele.

FIFA și UEFA au luat decizia ca toate echipele de fotbal ale Rusiei să fie excluse din toate competițiile. Rusia nu va mai avea dreptul de participare nici la Campionatul Mondial de Fotbal. De asemenea, UEFA, forul european, avea un contract de sponsorizare cu Gazprom pe care l-a rupt.

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg, iar companiile rusești au pierdut contracte importante de sponsorizare cu formațiile din Vestul Europei. 

De asemenea, etapa de Formula 1 care urma să fie organizată anul acesta la Soci, a fost anulat.