Victorie frumoasă pentru Simona Halep la Dubai. Urmează revanșa cu rusoaica Makarova

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la puternicul turneu de la Dubai, după ce a învins-o în două seturi (6-4, 6-3) pe bulgăroaica Țvetana Pironkova.

După victoria lejeră din turul precedent, în care Simona Halep i-a lăsat doar două game-uri slovacei Daniela Hantuchova, românca a început greoi primul duel din carieră cu bulgăroaica Țvetana Pironkova, a 57-a jucătoare a lumii.

Sportiva născută la Plovdiv a câștigat lejer primele două game-uri ale partidei, punându-i destul de multe probleme româncei cu loviturile sale puternice, multe dintre ele foarte spectaculoase.

Simona a reacționat și a făcut un lucru neobișnuit pentru ea în primul set: a cerut intervenția antrenorului Victor Ioniță. Sfaturile acestuia au ajutat-o pe principala favorită de la Dubai, care după ce a irosit cinci șanse de break, a ajuns-o din urmă pe Țvetana în al optulea game, când scorul a devenit, evident, 4-4.

De aici și până la câștigarea primului set au mai fost doar doi pași, făcuți cu destul de mare ușurință de Halep, care s-a impus cu 6-4, după trei sferturi de oră de tenis aprig.

În manșa secundă, diferența s-a rupt destul de repede, bulgăroaiaca reușind să se țină aproape doar în primele game-uri. Scor final: 6-4, 6-3!

”Nu pot să pierd cu acest public”, a spus Simona după meci, mulțumindu-le în limba română sutelor de fani care au urmărit-o și azi din tribunele arenei centrale din Dubai.

În sferturile de finală la Dubai, Simona o va întâlni pe rusoaica Ektarina Makarova, a șasea favorită și cea care a oprit-o pe româncă în aceeași fază a turneului de la Australian Open, în urmă cu doar câteva săptămâni.

”Am șansa mea mâine. Mă voi bate pentru victorie, dar mă aștept la un meci greu”, a comentat românca în vârstă de 23 de ani duelul pentru un loc în penultimul act al competiției care pune la bătaie premii de peste 2,5 milioane de dolari.

Interesant este că și cealaltă jucătoare care a învins-o pe Halep în 2015, iberica Garbine Muguruza, este calificată în ultimele opt de la Dubai. Ea va încrucișa racheta cu compatrioata sa Carla Suarez Navarro pentru un loc în semifinale.

Irina Begu își continuă aventura la Rio

Irina Begu, jucătoarea română în vârstă de 24 de ani și ocupanta poziției 34 în ierarhia WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rio de Janeiro, după un succes scurt, în două seturi, scor 6-2, 6-4, în fața americancei Bethanie Mattek-Sands.

Irina Begu e a doua favorită la turneul din metropola braziliană, iar în meciul următor o va întâlni pe Julia Glushko. Românca e favorită și o poate răzbuna pe Andreea Mitu, care a pierdut în primul tur în fața israeliencei.