Victor Ponta și-a dat demisia! Nervi la PSD: Fără UNPR la guvernare!

Primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia în această dimineață. Primul care a făcut anunțul că Victor Ponta și-a dat demisia este liderul PSD, Liviu Dragnea. Mai mult, tonul șefului social-democraților a fost destul de dur la adresa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pe care îl consideră unul dintre răspunzătorii pentru tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală.

„Chiar sînt curios dacă și primarul sectorului 4 (n.r. Cristian Piedone Popescu) va face același lucru. Cîți lideri europeni mai trebuie să-și dea demisia ca să înțeleagă că trebuie să facă asta”, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, în timp ce a anunțat demisia lui Victor Ponta.

Victor Ponta intră începând de astăzi în perioadă de intermiat, până când va fi numit un nou Guvern de partidele parlamentare. Liderii PSD vor să propună președintelui Klaus Iohannis și Parlamentului un nou guvern. Potrivit unor surse, după ce Victor Ponta și-a dat demisia, liderii PSD au cerut ca dintr-o eventuală guvernare să nu mai facă parte UNPR.

Victor Ponta și-a dat demisia

Primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia din fruntea Guvernului României chiar în ședința de astăzi. Demisia lui Ponta vine după protestele care au avut loc aseară în Capitală și în mai multe orașe din țară. Numai în București au ieșit în stradă aproximativ 30.000 de oameni.

„Rezist la orice bătălie cu adversarii politici, dar nu mă bat cu oamenii. Suferința lor nu trebuie să degenereze într-un joc politic, de putere. Sper ca depunerea mandatului să satisfacă cerințele celor care au protestat”, a declarat Victor Ponta, care a decis să deschidă ședința de Guvern anunțându-și demisia.

Recomandările editorilor GreatNews: